sağlık haberleri covid koronavirüs atama sağlık personeli alternatif tıp sendika haberleri anne ve çocuk hastalıklar sağlık turizmi sağlık hukuku biyoteknoloji ilaç ve patent
DOLAR
34,7064
EURO
36,7483
ALTIN
2.941,03
BIST
9.935,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Çok Bulutlu
8°C
Ankara
8°C
Çok Bulutlu
Cuma Çok Bulutlu
9°C
Cumartesi Az Bulutlu
12°C
Pazar Açık
13°C
Pazartesi Az Bulutlu
13°C
  Asperger Sendromu nedir?Asperger sendromu nasıl teşhis edilir? Avusturyalı çocuk doktoru Hans Asperger’in 1944 tarihli bir çalışması sonunca bu tanım literatüre girmiştir. Artık Asperger sendromu profiline uyan birçok kişiye Otistik Spektrum Bozukluğu teşhisi konuyor.  Otizm farklı bulguların bir arada olduğu bir spektrum durumudur. Otizmli hastalar belirli zorlukları yaşarlar, ancak otistik olmak...
26/09/2021 16:49
  Covid Belirtileri Nelerdir, Tedavi Süreci Nasıldır?  2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde başlayan Covid salgını 2020 yılı itibariyle küresel ölçekte pandemi ilan edilmesiyle sonuçlanmıştır. Bu kapsamda yüksek düzeyde bulaş riski bulunan hastalık global düzeyde tüm dünya vatandaşları için ciddi bir tehdit haline geldi. Özellikle yoğun nüfusa sahip olan Avrupa ve...
21/02/2021 19:50
Sivilce lekeleri nasıl geçer sorusuna çoğu kişi hayatının bir döneminde cevap bulmaya çalışmıştır. Kişinin ergenlik dönemine girmesiyle ilk ortaya çıkan sivilce problemleri, kişinin özellikle özgüvenini çok etkiliyor. Deri altı bakterileri, sivilce lekelerine sebep olmaktadır. Sivilcelerin ortaya çıkmasında birçok sebep vardır. Farklı farklı sebeplerle ortaya çıkan sivilceleri sıktığınız takdirde iz oluşmasına...
23/02/2022 13:45
Yatak yarası hastanın aynı pozisyonda uzun süre kalması nedeniyle özellikle yatak ile kemik çıkıntıları arasında kalan bölgelerde yüzeysel kan dolaşımı vücut ağırlığının etkisiyle bozulur. Kan dolaşımının bozulması ile birlik­te çevreden kaynaklanan fiziksel, mekanik ve bazı kimyasal faktörler nedeniyle doku hücreleri beslenemez. Oksijensiz kalan doku harabiyete uğrar ve ülser meydana gelir....
22/09/2017 11:12

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Diz Ağrısına Ne İyi Gelir?
18/10/2021 10:46
A+
A-

Diz ağrısına ne iyi gelir? Sorusu çocuk, genç ve yaşlı olan birçok kişinin ortak problemidir. Dizim bükülünce acıyor ya da dizlerim sızlıyor ne yapmalıyım? Diyorsanız, bu içeriğimizde yanıt bulabilirsiniz!

Diz ağrısı insanların günlük hayat kalitelerini oldukça düşüren ve yürümeyi zorlaştıran bir ağrıdır. Bu sebeple çoğunlukla insanlar bu ağrılarla baş etmek için yöntemlere başvururlar. Bu ağrılar pek çok hastalığın belirtisi olabildiği gibi yorgunluk ya da stres gibi sebeplerle de ortaya çıkabilmektedir. Geçmeyen diz ağrıları için hastalığın tespit edilebilmesi adına mutlaka doktora başvurulması ve çeşitli testlerin yapılması gerekir.

Diz Ağrısının Nedenleri

Diz ağrısı dinlenirken dahi yaşanılabilen bir sağlık sorunudur. Sabah kalkınca diz ağrısı genellikle kireçlenmeden kaynaklanırken; Menisküs diz ağrısı da sık görülen sorunlardan birisidir.

  • Diz ağrısının nedenleri genel olarak şu şekilde sıralanabilir;
  • Fazla kilolar ya da obezite
  • Vitamin-mineral eksikliği
  • Hareketsizlik
  • Aşırı yoğun ve zorlayıcı egzersizler
  • Kireçlenme
  • Menüsküs
  • Üşüyünce diz ağrısı
  • Kemik erimeleri
  • Romatizma türleri
  • Yaşlılık
  • Diz enfeksiyonları
  • Ani yaralanmalar, burkmalar
  • Adalelerde zayıflık
  • Hamilelik

Sebeplerle diz ağrıları yoğun şekilde yaşanabilmektedir.

Diz Ağrısı Hangi Hastalığın Belirtisidir?

Diz ağrısının sebepleri arasında yaralanma, mekanik problemler yada hastalıklar gibi sorunlar sayılabilmektedir. Bu doğrultuda diz yaralanmaları diz eklemini çevreleyen bağları, tendonları veya sıvı dolu kesecikleri ve eklemi oluşturan kemik, kıkırdak veya bağlar üzerinde bazı etkiler bırakarak ağrımasına neden olabilir. Bunlardan daha sık görülen diz yaralanmaları nedenleri arasında ön çapraz bağ yırtılması olabilmektedir. Dizim bükünce acıyor diyorsanız, bu durumun karşılığı eklem kireçlenmesi olabilir.

Uyluk kemiği ile incik kemiğini birbirine bağlayan dört bağ arasından biri olan ön çapraz bağ yaralanması özellikle basketbol, futbol veya aniden hareket edilen yönde değişiklik gerektiren bazı sporlarda oynayan bireylerde çok sık görülmektedir. Bu hastalık için sporcu hastalığı tabiri de kullanılır. Diz kapağı başta olmak üzere diz kemikleri motorsiklet kazaları gibi büyük darbelerde yada bir düşme sırasında kırılabilmekte ya da çatlayabilmektedir. Bu gibi sebeplerle de ağrı yaşanabilir.

Menisküs yırtılması durumu özellikle dizde ağırlık varken aniden diz büküldüğünde menisküs yırtılmasına sebep olmaktadır. Diz yaralanmaları ardından diz ekleminin dışını koruyan tendon ve bağların eklem üzerinde düzgün bir şekilde kaymasını sağlamakta olan küçük sıvı keseciklerinde meydana gelen iltihaplanma kaynaklı olarak diz bursiti hastalığı oluşur.

Koşucu dizi ya da diğer adıyla patellar tendinit, bir veya daha fazla tendonun tahriş olmasından kaynaklanan iltihap oluşumudur. Koşu sporu yapanlar, kayak sporu yapanlar, bisikletçiler ve atlama sporları ile ilgilenenler bu tür aktivitelerde bulunanların dizlerinde uyluğun önündeki kuadriseps kasını shinbone’a bağlayan patellar tendonda iltihap gelişebilir.

Aşırı kiloya sahip olmak, yürüme ve merdivenlerden inip çıkmak günlük hareketler sırasında bile diz eklemlerindeki baskıyı artırır. Bu da eklem kıkırdağının bozulmasına sebep olarak osteoartrit riskini artırmaktadır

Diz Ağrısının Türü Nasıl Anlaşılır?

Diz ağrısı türü, dizlerde güçsüzlük, şişlik ve hareket kısıtlanması sorunları sebebiyle hastanelere başvuran hastalar için öncelikli olarak hastanın tıbbi öyküsü tam olarak öğrenilir. Hekim tarafından yapılan fiziksel muayenede renk değişimi ya da şişlik olup olmadığına bakılır, eklemin çeşitli yerlerine baskı yaparak ağrının artıp azalması üzerine bilgi vermesi istenir.

Ardından genellikle tıbbi görüntüleme tekniklerine başvurulur ve sorun anlaşılmaya çalışılır. Bunun için genellikle manyetik rezonans görüntüleme (MRG) uygulamasından faydalanılır. Geçmeyen diz ağrısı, zaman içerisinde kronikleşerek istenmeyen sonuçlara sebep olabilir.

Bu görüntüleme sırasında kemik ve eklemler, kıkırdaklar, tendonlar, kaslar ve bazı kan damarları görünürlüğü artırılarak detaylı yorumlar yapılabilir . Bunun yanı sıra röntgen ve bilgisayarlı tomografi (BT) uygulamaları da bu konuda yol gösterici olabilir. Aynı zamanda romatoartrit hastalığının teşhisi veya enfeksiyon hastalıkları gibi bazı olasılıkların değerlendirilmesi açısından kan testlerine de başvurulması gerekli olabilmektedir. sorunun tespit edilmesinin ardından tedavi süreci başlatılarak hastalığın giderilmesi için çaba sarf edilir.

diz ağrısına ne iyi gelir

diz ağrısına ne iyi gelir

Bacak Ve Diz Ağrısına Ne İyi Gelir?

Bu tür ağrılar bazen dayanılmaz hale gelebilir. Diz ağrılarını geçirmek için yöntemler bulunarak uygulanması durumunda geçici veya kalıcı iyileşmeler yaşanmaktadır.

Çarpmalar ve düşmeler sonucu oluşan diz ağrısı için ağrıyan bölgeye soğuk kompres uygulamak ağrıları azaltabilir. Buzluktan alınacak buzu bir torbaya koyarak etrafını bezle sarmak ve ağrıyan bölgenin üzerinde bir süre bekletmek gereklidir. Bu önemli ölçüde fayda sağlayabilmektedir.

Sürekli diziniz ağrıyorsa bir belirti veriyor olabilir. Bunu geçirebilmek için bamya tohumu tarifini uygulayabilirsiniz. Bamya tohumu, kemik, kas ve eklemlerin sağlığına önemli derecede iyi gelmektedir. Bamya tohumun özellikle dizde sıvı kaybı yaşayan hastalara iyi geldiği öngörülmektedir. Haftada iki kez kullanılması tavsiye edilir, kullanıldıktan sonra bir hafta ara verilmesi iyi olacaktır.

Zencefil, doğal bir ağrı kesici olarak sıklıkla kullanılmaktadır. Özünde bulunan antioksidan özellikli maddeler sayesinde ağrıların önemli ölçüde azalmasını sağlar. Dizinize zencefil yağını dikkatlice sürüp hafifçe masaj yapmanız gerekir. Bu masaj esnasında içeriğindeki maddeler dizinize nüfuz edecek ve ağrıyı azaltıcı etki gösterecektir. Toz zencefili ya da taze zencefili çay olarak tüketmeniz de faydalı olacaktır ancak bu noktada yağ kadar hızlı etki beklememek gerekir.

Zencefil bitkisinin içeriğinde de zerdeçal gibi güçlü antioksidan ve antienflamatuvar özellikler bulunan maddeler bulunmaktadır. Bu yüzden zerdeçal da doğal bir ağrı kesici görevi görmektedir. Bu özelliğinden faydalanarak hızlı bir etki görülmek istendiğinde zencefil gibi yağını kullanmak daha

doğru olacaktır. Ancak uzun soluklu iyileştirici etkiler için mutlaka çayını tüketmeli ya da besin olarak almak çok daha doğrudur.

Çınar ağacı yaprağının pek çok faydalı etkisi bilinmektedir. Çınar yaprağı, kemiklerin güçlenmesine katkıda bulunan doğal özelliğe sahiptir. Özellikle kireçlenme ve romatizmaya iyi geldiği bilinen çınar yaprağının etkilerinden faydalanmak için çay olarak demleyip aralıklarla tüketmek vücut açısından çok daha faydalı bir ürün haline getirecektir. Hızlı etkiler görebilmek için genellikle suyu tercih edilmektedir. Bu cildinizden nüfuz ederek ağrınızın çok daha kolay şekilde iyileşmesine fayda sağlayabilmektedir.


Bizimle iletişime geçmek için TIKLAYINIZ

Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmek için TIKLAYINIZ

 

Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.