sağlık haberleri covid koronavirüs atama sağlık personeli alternatif tıp sendika haberleri anne ve çocuk hastalıklar sağlık turizmi sağlık hukuku biyoteknoloji ilaç ve patent
DOLAR
32,5128
EURO
34,5769
ALTIN
2.491,54
BIST
9.548,09
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
26°C
Ankara
26°C
Az Bulutlu
Çarşamba Az Bulutlu
24°C
Perşembe Az Bulutlu
21°C
Cuma Yağmurlu
17°C
Cumartesi Açık
17°C
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ilaç temini konusunda bazı sıkıntılar olduğu konusunda, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda açıklama yapmıştı; “Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkar edemeyiz. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var”  Kabine Toplantısı sonrası Bakan Koca çözümün yakın olduğunu ve yöntem konusunda ipuçları verdi; “İlaç konusu önemli bir gündemimiz. Çözüm...
14/12/2022 11:54
23 Haziran 2022 PERŞEMBE   Resmî Gazete   Sayı : 31875   KANUN SAĞLIKLA İLGİLİ BAZI KANUNLARDA VE 375 SAYILI KANUN HÜKMÜNDE KARARNAMEDE DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN Kanun No. 7411                                                                                                         Kabul Tarihi: 16/6/2022 MADDE 1- 11/4/1928 tarihli ve 1219 sayılı Tababet ve Şuabatı San’atlarının Tarzı İcrasına Dair Kanunun geçici 9 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “1/1/2020” ibaresi “1/1/2029” şeklinde...
23/06/2022 11:45
  Covid Belirtileri Nelerdir, Tedavi Süreci Nasıldır?  2019 yılında Çin’in Wuhan kentinde başlayan Covid salgını 2020 yılı itibariyle küresel ölçekte pandemi ilan edilmesiyle sonuçlanmıştır. Bu kapsamda yüksek düzeyde bulaş riski bulunan hastalık global düzeyde tüm dünya vatandaşları için ciddi bir tehdit haline geldi. Özellikle yoğun nüfusa sahip olan Avrupa ve...
21/02/2021 19:50
Ateş neden yükselir diye sorulduğunda, bunun birçok sebebinin bulunduğunu belirtebiliriz. Ateş, genellikle, birçok hastalığın belirtisi şeklinde de çıkabilmektedir. Ateşin yükselişi; bakteriler ya da virüsler aracılığıyla olduğu gibi, hipotalamusu etkileyen ve bağışıklık sistemini düşüren bir durumdur. Eğer, vücut ısınız yükselmeye başladıysa, bu mutlaka kötü bir durumun habercisi şeklinde değerlendirilebilir. Ateş, koltukaltından...
17/02/2021 18:42

Yurt Dışında Sağlık Personeli Nasıl Olunur?

Yurt Dışında Sağlık Personeli Nasıl Olunur?

 

Yurt dışında sağlık personeli olabilmek için Sağlık Bakanlığı’nın istediği bazı kriterlerin yerine getirilmesi gerekmektedir. Yurt dışında sağlık personeli olarak çalışmak, bakanlığın talep ettiği personel alımları ile kolaylıkla mümkün olmaktadır. İstenen şartları yerine getiren sağlık personelleri yurt dışı ülkelerin sağlık tesislerinde tüm unvan ve tıbbi kollarda çalışabilmektedirler.

Yurt Dışında Sağlık Personeli

Yurt Dışında Sağlık Personeli Olabilmek İçin İstenen Şartlar Nelerdir?

 

  • Yurt dışında sağlık personeli olabilmek için Sağlık Bakanlığı tarafından yerine getirilmesi istenen şartlar sırasıyla şunlardır;
  • Yurt dışı sağlık tesislerinde çalışmak için başvuru yapan sağlık personellerinin, halen göreve devam ettikleri sağlık kuruluşlarında, sahip oldukları branş çerçevesinde tek olmaması gerekmektedir.
  • Başvuruda bulunan adayların en az ilgili oldukları branşlarda, 3 senelik çalışma deneyimlerinin olması lazımdır.
  • Yoğun bakım, acil servis, ameliyathane ya da diyaliz gibi benzeri özellikli birimler için yapılacak olan başvurularda, gerekli olan sertifikalara ve eğitim belgelerine sahip olunması şarttır.
  • Aynı zamanda Tabip, Diş Tabibi, Uzman Tabip ve Uzman Diş Tabibi haricindeki sağlık personellerinin belirtilen şartlar dâhilinde ameliyathane, acil servis, diyaliz ünitesi ve yoğun bakım ünitesi gibi benzeri alanlarda görevlendirme isteyebilmeleri için görev alacakları yıl içinde geçerli olmak üzere 40 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.
  • Diğer sağlık hizmetleri başvurularında ise 45 yaşından büyük olmamaları gerekmektedir.
  • Başvuruda bulunacak olan sağlık personellerinin, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/ A maddesi kapsamında görev yapmaları lazımdır.
  • Yurt dışında sağlık personeli olmak için Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan, ilan metinlerde belirtilen diğer şartlarında yerine getirilmesi istenmektedir.

Yurt Dışında Sağlık Personeli Olmak İçin Yapılan Başvurular Nasıl Değerlendirilmektedir?

 

Yurt dışında sağlık personeli olmak için yapılan başvurular Sağlık Bakanlığı Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü tarafından belirlenmekte olan

  • Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü
  • Acil Sağlık Hizmetleri
  • Yurtdışı Sağlık Hizmetleri Daire Başkanlığı
  • Kamu Hastaneler Genel Müdürlüğü Döner Sermaye
  • Bütçe Daire Başkanı
  • Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü
  • Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü tarafından belirlenen, hepsinden birer daire başkanı olmak üzere, Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Görev Talep Değerlendirme Komisyonu tarafından değerlendirilmektedir.

Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Görev Talep Değerlendirme Komisyonu başvuruda bulunan sağlık personellerinin, istenen şartları karşılamaları halinde, talepte bulundukları yerlere tayinlerini yapmaktadır.

Yurt Dışı Sağlık Personeli Başvuruları Nasıl Yapılır?

 

Yurt dışı sağlık personeli başvurularını yapmak için birçok devlet kanalı bulunmaktadır. Bunlardan birincisi Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi olmaktadır. Bu site üzerinden ilgili ilanlara gidilerek, kolaylıkla yurt dışı personel olma başvuruları yapılabilmektedir.

Yurt dışı sağlık personeli başvuruları için bir diğer yolda, Sağlık Bakanlığı resmi internet sitesidir. Yine bu site üzerinden ilgili ilan gidilerek, istenen bilgileri girip başvuruları yapmak mümkün olmaktadır. Aynı zamanda başvuru yapılabilecek bu iki resmi siteye E-Devlet üzerinden de ulaşılabilmektedir.

Yurt dışından görev almak isteyen sağlık personellerinin, devletin bu iki resmi sitesinde yayınlanan ilan metinlerindeki ‘’Yurt Dışı Sağlık Tesislerinde Görev Talep Formu’’nu eksiksiz olarak doldurması lazımdır.

Bu başvuru dönemleri KHGM tarafından ilan edilmekte olup, başvuru dönemleri dışında olan talepler dikkate alınmamaktadır. Ayrıca daha önce farklı görevlerle yurt dışında çalışıp; görevi yerine getirmeme, devleti iyi temsil edememe ya da disiplinsizlik gibi olumsuz nedenlerden dolayı görevi sonlandırılmış olan adayların başvuruları kesinlikle kabul olmamaktadır.

Yurt Dışı Görevlendirme Süreleri Ne Kadardır?

 

Yurt dışında görevlendirilen sağlık personellerinin görev süreleri ise, gittikleri sağlık tesislerinin ihtiyaçları doğrultusunda ve alınan vizelere uygun olarak belirlenmektedir. Görev yapılan ülkenin talepleri doğrultusunda bu görev süreleri, Yurt Dışı Sağlık Tesisleri Görev Talep Değerlendirme Komisyonun da uygun görmesi durumlarında uzatılabilmektedir.

Görev süreleri uzatılan sağlık personellerinde dönem ve süre şartı aranmamaktadır. Sağlık Bakanlığı yurt dışı görevlendirme ilanları, ihtiyaç duyulan talepler doğrultusunda, her yıl belli dönemlerde olmak üzere tekrarlanmaktadır.

Yurt dışında göreve giden sağlık personellerinin Türkiye’de ki maaş ödemeleri devam etmekte olup, aynı zamanda yurt dışında bulundukları süre zarfında, ek olarak yurt dışı çalışma ödemeleri de yapılmaktadır. Bu yurt dışı ödeme gündelikleri; 25 Ocak 2020 tarihli ve 31019 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanan cetvel üzerinden yerine getirilmektedir.


Bizimle iletişime geçmek için lütfen linki  tıklayınız 

Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmek için lütfen tıklayınız 

Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.