sağlık haberleri covid koronavirüs atama sağlık personeli alternatif tıp sendika haberleri anne ve çocuk hastalıklar sağlık turizmi sağlık hukuku biyoteknoloji ilaç ve patent
DOLAR
32,2662
EURO
34,7110
ALTIN
2.401,02
BIST
10.336,50
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Açık
23°C
Ankara
23°C
Açık
Çarşamba Az Bulutlu
23°C
Perşembe Az Bulutlu
23°C
Cuma Az Bulutlu
18°C
Cumartesi Az Bulutlu
15°C
Emekliye sendika yolu Milyonlarca emeklinin sendikalı olmasının yolu açıldı. Ankara Valiliği emeklilerin sendika kurmasına izin vermezken mahkeme kararı bozdu. Milyonlarca emekli kurulan Emekliler Sendikası’na üye olabilecek. Şu an memur emeklilerinin zammı Memur-Sen tarafından yapılan pazarlıkla belirleniyor.Ankara Valiliği, Tüm Emekliler Sendikası’nın kuruluş için yaptığı başvuruyu, işleme koymadı. Ankara 8. İdare Mahkemesi...
26/09/2019 10:50
Bağımlılıkla mücadele veren hastaların kullandıkları ilaçların liste dışı bırakılarak hastaların tedavisiz bırakıldığı, kaçak ilaç kullanımına yöneltildiği iddia edilen asılsız haber üzerine bu açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Haberde Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından madde ve alkol bağımlılığında kullanılan bir ilacın Yurt Dışı İlaç Listesi’nden çıkarılarak hastaların başka bir tedavi...
13/01/2023 11:21
Milli İstihbarat Teşkilatı, (MİT) Ankara ve İstanbul’daki Sağlık Hizmetleri Merkezleri’nde farklı branşlarda doktor ve sağlık personeli istihdam edecek. MİT’in kariyer sayfasından doktor ve sağlık personeli için alım duyurusuna çıkıldı. Buna göre, teşkilat bünyesinde istihdam edilecek doktorlar ve sağlık personeli, MİT personelinin her türlü sağlık ihtiyacına cevap vermek amacıyla, ileri teknoloji ve modern...
29/09/2023 18:56
Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, ilaç temini konusunda bazı sıkıntılar olduğu konusunda, Sağlık Bakanlığı bütçesinin görüşüldüğü TBMM Genel Kurulunda açıklama yapmıştı; “Piyasada eksikliği hissedilen ilaçlar olduğunu inkar edemeyiz. Sorunun farkındayız ve çözümümüz var”  Kabine Toplantısı sonrası Bakan Koca çözümün yakın olduğunu ve yöntem konusunda ipuçları verdi; “İlaç konusu önemli bir gündemimiz. Çözüm...
14/12/2022 11:54

3600 Ek Gösterge Verilecek mi?

3600 Ek Gösterge Verilecek mi?

3600 Ek Gösterge Nedir, Ek Gösterge Verilecek mi?

Türkiye’nin yarayan kanası olan ve özellikle kamuda istihdam olanlar için son derece kritik bir öneme sahip olan 3600 ek gösterge nedir? Bilineceği üzere kamu çalışanlarının aktif olarak çalıştıkları süre içerisinde ve emekli olduktan sonra alacakları maaşlar konusunda belirleyici olan birçok faktör bulunmaktadır. Bu noktada en temel olarak ön plana çıkan ise 3600 ek gösterge adı verilen belirleyicidir.

Uzun yıllardır çok sık bir şekilde haberlerin gündemi olan 3600 ek gösterge, bazı meslek gruplarının emekli olduktan sonra alacakları emekli maaşları konusunda en temel belirleyici konumundadır. 657 sayılı devlet kanununa bağlı olarak çalışanların yakından ilgilendiği bu gösterge, düzenli olarak gündeme gelir ve üzerinde yapılacak değişiklikler konusunda spekülasyonlar iddia edilir. Dolayısıyla pek çok kamu çalışanı vatandaş açısından oldukça önemli bir yere sahiptir.

dolar

3600 Ek Gösterge

3600 Ek Gösterge Nedir?

Hemen her kamu çalışanı için merak konusu olan 3600 ek gösterge nedir? sorusunun en temel yanıtı şüphesiz kamu istihdamı sonrasında emeklilik sürecinde ortaya çıkan en temel bileşen olmasıdır. Bu kapsamda gösterge hakkında yapılacak revizyonların yüksek düzeyde merak uyandırması aynı zamanda söz konusu olan emekli maaşı belirleyicisinin ne olduğu konusunda da ciddi düzeyde merak uyandırmaktadır.

Bu bağlamda 3600 ek gösterge, kamuda çalışan memurların aylık olarak aldıkları ücretlerin, emekli ikramiyelerinin ve emekli olunduktan sonra alınacak emekli maaşlarının belirlenmesi konusunda en temel belirleyicidir. Dolayısıyla ek göstergenin yüksek olması durumunda bazı meslek gruplarında çalışanların belirtilen ödemelerden daha yüksek oranda ödeme talep etmelerine imkan vermektedir.

3600 ek gösterge, başta polis, öğretmen, din görevlisi, hemşire ve benzeri pek çok meslek grubu açısından büyük önem arz etmekle birlikte uzun yıllardır kapsamlı bir revizyonun yapılmamış olması kamuda çalışanların mağdur olmalarına sebebiyet vermiştir.

3600 Ek Gösterge Ne Demek?

Belirtilmiş olduğu gibi 3600 ek gösterge, bir devlet memurunun emeklilik sonrasında alınacak maaş ve ikramiye konusunda en temel belirleyici veridir. Aynı zamanda memurların aktif olarak çalışma yaşantıları boyunca alacağı maaşlar konusunda da son derece belirleyici olan gösterge konusunda pek çok farklı spekülasyon bulunmaktadır.

Özellikle memur sendikaları tarafından devlete iletilen taleplerde memurların 3600 ek gösterge konusunda iyileştirme yapılması arzu edilmektedir. Tahmin edileceği üzere 2 Bin ek göstergesi olan bir memur ile 3 Bin 600 ek göstergesi olan memur arasında maaş ve emeklilik sonrası maaş ile ikramiye konusunda ciddi farkların oluşabilmesi mümkün olmaktadır.

Pek çok haberin içeriğini belirleyen 3600 ek gösterge kapsamında öncelikli olarak din görevlileri, hemşireler, öğretmenler ve polisler düzenleme kapsamına alınması beklenmektedir. Bunula birlikte yıllardır beklenen ve memur sendikaları tarafından talep edilen revizyonlar ise henüz gerçekleştirilmiş değildir.

3600 Ek Gösterge Ne İşe Yarar?

Pek çok kimse açısından 3600 ek gösterge ne işe yarar? Sorusu sorulmaktadır ve özellikle bu göstergenin zaman zaman gündemi meşgul ediyor olmasından dolayı işlevinin ne olduğu ciddi düzeyde merak edilmektedir. Pek çok meslek grubu için kritik bir öneme sahip olan gösterge yine pek çok farklı konuda belirleyici özelliğe sahiptir.

Belirtilmiş olduğu gibi 3600 ek gösterge;

Memurların aktif maaşlarının belirlenmesi

Emeklilik sonrası alınacak ikramiyenin ne kadar olacağı

Emekli olunduktan sonra aylık olarak alınacak maaş

Gibi temel konularda belirleyici bir özelliğe sahiptir.

Ek Gösterge Hangi Mesleklerde Var?

3600 ek gösterge kamu kapsamında istihdam gören tüm mesleklerde bulunmaktadır. Bununla birlikte özellikle polis, öğretmen, hemşire ve din görevlileri için bu göstergenin ne olacağı daha büyük önem arz etmektedir. Dolayısıyla yapılan ilk revize işlemlerinin bu meslek gruplarını kapsaması beklenmektedir.

3600 Ek Gösterge Verilecek mi?

Konuyla ilgili spekülasyona sebep olan pek çok haber ve veri bulunmakla birlikte 3600 ek gösterge verilecek mi? Sorusuna kesin olarak yanıt vermek mümkün değildir. Hükümet ve memur sendikaları arasında sürekli olarak yapılan görüşmeler kapsamında iyileştirme yapılması beklendiği gibi bunun nasıl ve hangi şartlar altında yapılacağı bilinmemektedir.

Dolayısıyla 3600 ek gösterge ne zaman verilecek? Sorusu başta olmak üzere kimlere ve hangi şartlar altında verileceği konusunda kesin veriler yapılan görüşmelerin nihayete erdirilmesiyle bilinecektir.


Bizimle iletişime geçmek için lütfen linki  tıklayınız 

Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmek için lütfen tıklayınız

Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.