sağlık haberleri covid koronavirüs atama sağlık personeli alternatif tıp sendika haberleri anne ve çocuk hastalıklar sağlık turizmi sağlık hukuku biyoteknoloji ilaç ve patent
DOLAR
27,4323
EURO
28,8367
ALTIN
1.616,02
BIST
8.486,96
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
20°C
Ankara
20°C
Az Bulutlu
Salı Açık
21°C
Çarşamba Açık
22°C
Perşembe Açık
22°C
Cuma Açık
21°C
  Tıbbi malpraktis olarak da bilinen doktorsun tıbbi uygulama hatası; yanlış teşhisi, eksik bakım hizmetlerini ya da hatalı tedavi yöntemlerinin uygulanmasını içermektedir. Peki hekim hataları ve tazminat davası hakları nelerdir, Malpraktis dava örnekleri var mıdır? İlk olarak bilinmesi gereken en önemli nokta tıbbi malpraktis yani doktor hatası, doktorun yanında hastane,...
20/04/2021 18:23
Organ Nakli Hizmetleri Yönetmeliği 10 Aralık 2022 tarihli ve 32039 sayılı Resmî Gazete’de yayımlandı. Sağlık Bakanlığından: ORGAN NAKLİ HİZMETLERİ YÖNETMELİĞİ BİRİNCİ BÖLÜM Başlangıç Hükümleri Amaç MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, organ nakli hizmetlerinin düzenlenmesi, organ nakli merkezlerinin ve organ kaynağı merkezlerinin tesis, hizmet ve personel standartlarının belirlenmesi, bunların açılması, eğitim...
10/01/2023 09:12
KRONİK HASTALAR İÇİN ZAMAN DARALIYOR: UZATILAN RAPORLAR 30 HAZİRAN’DA BİTİYOR! SAĞLIK BAKANLIĞI 30 HAZİRAN 2023 TARİHİNDE SÜRELERİ BİTECEK KRONİK HASTALIK RAPORLARINI TEKRAR UZATACAK MI? Sağlık Bakanlığı tarafından geçerlilik süresi uzatılmış ilaç kullanım raporlarının sürelerinin 30 Haziran’da sona ereceğini hatırlatan Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Ecz. Nurten Saydan, “Hastaların mağdur...
27/05/2023 14:34
Milli İstihbarat Teşkilatı, (MİT) Ankara ve İstanbul’daki Sağlık Hizmetleri Merkezleri’nde farklı branşlarda doktor ve sağlık personeli istihdam edecek. MİT’in kariyer sayfasından doktor ve sağlık personeli için alım duyurusuna çıkıldı. Buna göre, teşkilat bünyesinde istihdam edilecek doktorlar ve sağlık personeli, MİT personelinin her türlü sağlık ihtiyacına cevap vermek amacıyla, ileri teknoloji ve modern...
29/09/2023 18:56

Almanya’da Tıp Okumak

Almanya’da Tıp Okumak

 

Yurtdışında tıp okumak, pek çok öğrencinin hayalidir. Almanya’da tıp okumak birçok kişinin merak ettiği ve hayallerini süsleyen bir konudur. Zira Almanya’da verilen eğitimin kalitesi oldukça yüksektir ve Türklerin yoğunluğu nedeniyle yabancılık çekme ihtimali oldukça düşüktür. Hal böyle olunca en çok araştırılan konulardan biri de Almanya’da tıp eğitimi ücretleridir.

Almanya'da Tıp Okumak

Almanya’da Tıp Okumak

Almanya’da okumak, Türkiye şartlarına göre çok daha pahalı gelebilmektedir. Almanya’da kullanılan para birimi Euro, Türkiye’de TL kazanıp harcayan bireylere yüksek gelebilir. Ancak Almanya’daki üniversitelerin neredeyse tamamı ücretsiz olarak eğitim vermektedir. Bu sayede Almanya, eğitim için tercih edilebilecek ülkeler arasında yer almaktadır.

Eğitim hayatınızı Almanya’da tamamlamak ve kaliteli bir eğitim ile mezun olmak istiyorsanız, bu isteğinizi yerine getirebilmeniz için bazı hususları bilmeniz gerekecektir. Yurtdışında tıp okumak hakkında tüm merak edilenler, aşağıdaki başlıklarda açıklanmaktadır.

Almanya’da Tıp Okumak İçin Ne Yapılmalıdır?

Almanya’da tıp okumak istiyorsanız, lise eğitiminizi Almanya’da bitirmenize gerek yoktur. Almanya’da tıp okumak için kaydolmayı düşündüğünüz okulun yabancı öğrenci şartlarını incelemeniz gerekecektir. Zira her üniversite gibi, Almanya’daki üniversiteler ile belirli koşullar karşılığında öğrencileri kabul etmektedir.

Örnek vermek gerekirse, Almanya’da tıp uzmanlığı yapmak istiyorsanız, Almanca dil yeterliliğinizin bulunması şarttır. Bu yeterlilik için sınava girmeniz ve geçer not almanız durumunda okulun belirlediği diğer şartlara göz atarak şartları yerine getirmelisiniz. Almanya’daki çoğu üniversite geçerli olan bazı Tıp bölümü bilgileri şu şekildedir:

Almanya’da tıp okumak istiyorsanız, 6 yıl okumanız gerekecektir. Veterinerlik, diş hekimliği gibi bölümler ise 5 yıllık bölümlerdir.

  1. Almanya’daki çoğu okul ücretsizdir. Ancak bazı devlet okulları 1000 Euro’ya kadar harç bedeli talep edebilmektedir.
  2. Almanya’da üniversite okumak için puan şartı aranmamaktadır. Ancak lise mezuniyet puanınızın yüksek olması sizlere büyük bir avantaj sağlayacaktır.
  3. Almanya’da tıp eğitimi için dil dışında aranan tek şart, bölüme yerleşebilmiş olmaktır.
  4. Almanya’da tıp eğitiminin ilk 5 yılı bittikten sonra 42 haftalık internlik (stajyer) dönemi başlamaktadır.

Almanya’da tıp okumak istiyorsanız, ilk olarak yapmanız gereken şey, Almanya’da tıp üniversiteleri araştırması yapmaktır. Kaydolmayı düşündüğünüz üniversite ya da üniversitelerin kayıt şartlarını öğrenmeli ve bu doğrultuda hareket etmelisiniz. Zira her üniversitenin kayıt şartları birbirinden farklı olabilmektedir. Örnek vermek gerekirse, bazı üniversiteler harç istememekte, bazı üniversiteler ise eğitim sürelerini daha uzun tutmaktadır.

Almanya'da Tıp Okumak

Almanya’da Tıp Okumak

Almanya’da Tıp Okuma Şartları

Tıp eğitimini Almanya’da almak için bazı şartları yerine getirmeniz istenecektir. Yurtdışında tıp okumak için Almanya’yı tercih ediyorsanız, sizden istenecek 2 şart bulunmaktadır. Bu şartlar, Almanya’daki her üniversite için geçerliliğini korumaktadır. Ancak daha önce de belirttiğimiz gibi üniversiteden üniversiteye değişkenlik gösterebilecek bazı şartlar olabilmektedir. Ancak genel olarak yerine getirmeniz gereken 2 şart şunlardır.

  1. Almanca ve İngilizce dil yeterliliğinizin bulunması gerekmektedir. (Dil yeterlilikleri, sınav ile ölçülmektedir. Yeterli puanı almanız durumunda dil yeterliliğinizin olduğu kabul edilir.)
  2. Lise mezuniyet puanınızın yüksek olması gerekir. (Almanya’da üniversiteye geçiş için baz alınan husus, lise puan ortalamasıdır. Bu bağlamda ülkemizdeki gibi bir üniversite sınav sistemi bulunmadığı için iyi bir üniversite eğitimi almak istiyorsanız, lise puanlarınızı yüksek tutmanız gerekecektir.)

Yukarıda belirtilen şartları tamamlarsanız, Almanya’da okuyabilmeniz için önünüzde büyük engeller kalmayacaktır. Almanya’da tıp okumak için bu şartları karşıladıktan sonra, Almanya’da tıp eğitimi alabileceğiniz üniversiteleri araştırmanız ve okulun kural ve şartlarını inceleyerek kayıt yaptırıp yaptıramayacağınızı tespit etmeniz tavsiye edilir.

Almanya’da Tıp Üniversiteleri

Almanya’da tıp okuyabileceğiniz sayısız üniversite bulunmaktadır. Almanya’da tıp üniversiteleri araştırıyorsanız, çoğu üniversitede tıp fakültesi olduğunu bilmeniz gerekmektedir. Bu bağlamda seçeneklerin sayısı oldukça fazladır. Ancak Almanya’da tıp okumak denilince akla gelen bazı üniversiteler mevcuttur. Aşağıdaki listede tıp okumak için tercih edebileceğiniz 20 üniversite belirtilmektedir.

  1. Magdeburg Üniversitesi
  2. Mnster Üniversitesi
  3. Würzburg Üniversitesi
  4. University of Heidelberg
  5. Heidelberg Üniversitesi
  6. Rwth Aachen Üniversitesi
  7. Technical University of Munich
  8. RWTH Aachen Üniversitesi
  9. Johannes Gutenberg University Mainz (JGU)
  10. Leipzig Üniversitesi
  11. Ludwig Maximilian University Of Munich
  12. Dresden Teknoloji Üniversitesi (Techniche Universitat Dresden – TUD)
  13. Friedrich Alexander-Universität Erlangen-Nürnberg (FAU)
  14. Ulm Üniversitesi
  15. Gottingen Üniversitesi
  16. Lübeck Üniversitesi
  17. Witten / Herdecke Üniversitesi
  18. Tϋbingen Üniversitesi
  19. Freiburg Üniversitesi
  20. Kiel Üniversitesi (CAU)

Bu ve bunun gibi sayısız üniversitede tıp okuyabilirsiniz. Almanya’da tıp eğitimi veren çoğu üniversitenin dili Almancadır. Ancak İngilizce eğitim veren tıp bölümleri de mevcuttur. Ancak Almanya’daki üniversitelerde İngilizce eğitim almak istiyorsanız dahi, Almanca dil yeterliliğinizin olması gerekmektedir. Bu nedenle İngilizce eğitim almak için hem İngilizce hem de Almanca dilini iyi bilmeniz gerekir. Ayrıca yukarıda belirtilen üniversiteler hakkında detaylı bilgi almak ve şartları detaylıca öğrenmek için her üniversitenin kendi resmi internet sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Almanya’da Tıp Eğitimi Ücretleri

Almanya’da üniversite eğitimi almak istiyorsanız, en sık araştıracağınız konulardan biri de ücretlerdir. Almanya’daki çoğu üniversite devlet üniversitesi olduğu için eğitim ücretsizdir. Bu nedenle Almanya’da tıp eğitimi ücretleri araştırıyorsanız, büyük meblağlar ödemenize gerek kalmayacaktır. Ancak bilmeniz gerekir ki, çoğu üniversite dönemlik olarak bir miktar harç ücreti alabilmektedir.

Almanya üniversitelerinde harç ücretleri, Euro bazında alınmaktadır. Bazı üniversiteler harç için herhangi bir ücret talep etmese de, bazı üniversitelerin dönemlik harç ücreti 1000 Euro kadar olabilmektedir. Harç ücretleri hakkında bilgi almak için Almanya’daki üniversitelerin resmi internet sitelerini ziyaret edebilir ve iletişim yöntemlerini kullanarak harç ve diğer ödemeler hakkında görüşme sağlayabilirsiniz.

Almanya’daki devlet üniversitelerinin gider ücreti adı altında alabildiği sembolik ücretlerin ortalaması ise 300 Euro olmaktadır. Devlet üniversitelerinde sağlanana imkânlardan faydalanmak için ek bir ücret ödemenize gerek kalmayacaktır. Bu harçlar, genellikle kayıt aşamasında ödenmektedir. Kimi zaman ise banka hesaplarına gönderim sağlanmaktadır. Bu durum her üniversite için aynı olmadığından dolayı net bir fiyat ya da ödeme yöntemi belirtmek doğru olmayacaktır.

Almanya’da Tıp Mezunları Ne İş Yapabilir?

Tıp okuyan öğrenciler, mezun olduktan sonra kolayca iş bulabilmektedir. Bu noktada özel ve devlet hastanelerine ek olarak klinik, poliklinik gibi yerlerde de doktorluk yapılabilmektedir. Buna ek olarak Almanya’da tıp uzmanlığı eğitimi alarak Romanoloji, Endokrinoloji, Nefroloji gibi uzmanlıklar yapabilirsiniz. Tıp uzmanlığı, genel olarak 2 yıl sürmektedir. Bu bağlamda tıp temel eğitimi ile birlikte 7 yılda mezun olunabilmektedir.

Almanya’da tıp okur ve mezun olursanız, doktor unvanı kazanır ve uzmanlık yaparak bunu geliştirebilirsiniz. Genel olarak Almanya’da tıp okuduktan sonra çalışabileceğiniz alanlar aşağıda belirtilmektedir.

  1. Almanya’da yer alan devlete bağlı ya da özel işyerlerinde işyeri hekimliği yapabilirsiniz.
  2. Devlet klinik ya da hastanelerinde hekimliği yapabilirsiniz.
  3. Kendinize özel bir klinik açabilir ve doktorluk yapabilirsiniz.
  4. Fabrika gibi endüstriyel hizmet veren kurumlarda hekimlik yapabilirsiniz.
  5. Tıp mezunu olduktan sonra bilimsel çalışmalar üzerine görev alabilirsiniz.
  6. Özel hastanelerde doktorluk yapabilirsiniz.

Yukarıda da görülebildiği üzere Almanya’da doktor olursanız, tercih edebileceğiniz pek çok alan bulunmaktadır.


Bizimle iletişime geçmek için TIKLAYINIZ

 

Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.