Yalnızca reçeteyle satılan cihaz, uyanıkken dil kas fonksiyonunu iyileştirmek için kullanılıyor ve bu da dilin geriye doğru çökmesini ve uyku sırasında hava yolunu tıkamasını önlemeye yardımcı oluyor. Ajanslarda yer alan habere göre, uyku apnesi için kullanılan cihazlardan farklı olarak uyanıkken kullanılan bu türden ilk cihaz.
Signifier Medical Technologies’in ExciteOSA cihazı, dilin etrafında oturan bir ağızlık aracılığıyla elektriksel kas stimülasyonu sağlıyor ve ağızlık, her biri dilin üstünde ve altında olmak üzere dört elektrottan oluşuyor. Cihazın seansları, altı haftalık bir süre boyunca uyanık bir durumda günde bir kez 20 dakika kullanıldığından, arada dinlenme süreleri olan bir dizi elektrik darbesinden oluşuyor. Daha sonra haftada bir kez kullanılıyor.
Genel olarak, 40 dB’den daha yüksek seviyelerde horlamak için harcanan zaman yüzdesi 115 hastadan 87’sinde% 20’den fazla azalırken, uyku apnesi olanlarda Apne-Hipopne İndeksi (AHI) seviyeleri 41’inde % 48 azaldı. 48 hastadan. Gözlenen en yaygın yan etkiler aşırı tükürük salgısı, dilde veya dişte rahatsızlık, dilde karıncalanma, diş dolgusu hassasiyeti, metalik tat, öğürme ve çene sıkışması olarak kaydedildi.
Yapılan açıklamada “Tıkayıcı uyku apnesi yalnızca uyku kalitesini etkilemekle kalmaz, tedavi edilmezse başka ciddi sağlık etkileri de olabilir. Oftalmik, Anestezi, Solunum, KBB ve Diş Cihazları Ofisi FDA direktörü Dr. Malvina Eydelman, bugünkü yetkilendirme, horlama veya hafif uyku apnesi yaşayan binlerce kişi için yeni bir seçenek sunuyor ” vurgusu yapıldı.
Bizleri Takip etmek için ;