sağlık haberleri
covid
koronavirüs
atama
sağlık personeli
alternatif tıp
sendika haberleri
anne ve çocuk
hastalıklar
sağlık turizmi
sağlık hukuku
biyoteknoloji
ilaç ve patent
sağlık haberleri
covid
koronavirüs
atama
sağlık personeli
alternatif tıp
sendika haberleri
anne ve çocuk
hastalıklar
sağlık turizmi
sağlık hukuku
biyoteknoloji
ilaç ve patent
Yurtdışında tıp okumak, pek çok öğrencinin hayalidir. Almanya’da tıp okumak birçok kişinin merak ettiği ve hayallerini süsleyen bir konudur. Zira Almanya’da verilen eğitimin kalitesi oldukça yüksektir ve Türklerin yoğunluğu nedeniyle yabancılık çekme ihtimali oldukça düşüktür. Hal böyle olunca en çok araştırılan konulardan biri de Almanya’da tıp eğitimi ücretleridir. Almanya’da...
Tıbbi malpraktis olarak da bilinen doktorsun tıbbi uygulama hatası; yanlış teşhisi, eksik bakım hizmetlerini ya da hatalı tedavi yöntemlerinin uygulanmasını içermektedir. Peki hekim hataları ve tazminat davası hakları nelerdir, Malpraktis dava örnekleri var mıdır? İlk olarak bilinmesi gereken en önemli nokta tıbbi malpraktis yani doktor hatası, doktorun yanında hastane,...
“Koltuk altı kararması nasıl geçer” insanların en rahatsız olduğu konular arasında geliyor. Her insanın bağışıklık düzeyi, vücut ve genetik yapısı farklı olduğu için yaşadıkları sorunlarda birbirinden ayrılıyor. Kadınlarda daha çok görülen koltuk altı kararma sorunu kişinin yaşam kalitesini düşürüyor. Yaz döneminde koltukaltını gösteren kıyafet giyenlerin rahatsız olduğu bir problemdir. Koltuk...
Malpraktis Davaları ve Dava Örnekleri ; Bilineceği üzere tıbbi standartlar gereğince hekimlerin ve sağlık çalışanlarının hastaların karşısında sahip olması gereken yasal yükümlülükler belirlenmiştir. Buna karşın bazı aksaklıklar ya da ilgisizlik durumları sebebiyle hastaneler, poliklinikler, sağlık kuruluşları ve benzeri alanlarda çoğunlukla hekimlerden kaynaklanan ciddi hatalar ortaya çıkabilmektedir. Bu tarz sağlıkla ilgili...
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? konusu, özellikle yaz aylarında pek çok kişinin en çok araştırdığı konulardan birisi olmaktadır. Yaz aylarında sivrisinek ısırmaları ve bunun sonucunda gelen kaşıntılar her insan için can sıkıcı bir durum olmaktadır. Sivrisinek ısırıklarını ve kaşıntılarını gidermek içinse doğal olan yöntemler ya da bir takım tıbbi olan ilaçlar kullanılabilmektedir.
Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?
Yaz aylarının en rahatsızlık verici sorunlarından birisi olan sivrisinek ısırığı ve kaşıntıları dişi olan sivrisineklerin üremek için kana ihtiyaç duyması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Dişi sivrisineklerin beslenme yolları bitkilerin ya da çiçeklerin sudan oluşan özleri olsa da, üreme zamanın da olan dişi sivrisinekler kana da ihtiyaç duymaktadır.
Sivrisinek Isırığı Nedir?
Sivrisinek ısırmaları sonucunda ortaya çıkan kaşıntılar, kişilerin bünyelerine de bağlı olarak en fazla 1 gün sürmektedir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin ise bu sivrisinek kaşıntı durumları özellikle çocuklarda kızarıklık, şişlik olarak kalmaktadır. Sivrisinek kaşıntıları eczanelerde satılan ve cilt üzerine tatbik edilen kremler ya da kaşıntıya iyi gelen merhemlerle giderilebilmektedir.
Bunun haricinde sivrisinek ısırmalarından sonra oluşan kaşıntıları, kızarıklıkları ve şişlikleri gidermek için bir takım doğal ve bitkisel yöntemlerde tatbik edilebilmektedir. Sivrisinek ısırmaları alerjik olan bünyelerde ise daha ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda sivrisinek ısırıkları Batı Nil ateşi ve sıtma gibi bir takım hastalıklara da neden olabilmektedir.
Bu gibi durumlarda ve uzun süren sivrisinek ısırığı rahatsızlıklarında, mutlaka bir doktora gidilmesi gerekmektedir. Sivrisineklerin ısırdığı anda tükürüklerinde yer alan 30 farklı protein çeşidi ise alerjik bünyelere sahip olan bünyelerde daha ciddi sorunlara neden olmaktadır. Alerji hastalığına sahip olan kişilerde ise sivrisinek ısırması sonucunda 10 mm’den büyük kızartılar ve şişlikler, buna bağlı olarak şiddetli kaşıntılar ortaya çıkmaktadır.
Sivrisinek Isırığına ve Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Sivrisinek ısırığı sonucunda ortaya çıkan kaşıntılar için tıbbi olan kremler ve merhemler kullanılabildiği gibi, pek çok doğal yöntemle de bu rahatsızlıklar geçebilmektedir. Buna bağlı olarak sivrisinek ısırığına ve kaşıntısına iyi gelen yöntemler ise şu şekilde sıralanmaktadır;
Sivrisinek Isırığına Karşı Soğuk Kompres
Sivrisinek Isırığına Karşı Diş Macunu
Sivrisinek Isırığına Karşı Limon Kolonyası
Sivrisinek Isırığına Karşı Nane ve Limon
Sivrisinek Isırığına Karşı Tuzlu Su
Sivrisinek Isırığına Karşı Fesleğen
Sivrisinek Isırığına Karşı Çay Poşetleri
Sivrisinek Isırığına Karşı Bal
Sivrisinek Isırığına Karşı Hindistan Cevizi
Sivrisinek Isırığına Karşı Aloe Vera
Sivrisinek Isırığına Karşı Soğuk Kompres
Sivrisinek ısırığı ve kaşıntısını giderme yöntemiolarak en iyi çarelerden birisi de, kaşıntılı olan bölgelere soğuk kompres uygulamak olmaktadır. Bunun için buz torbası ile sivrisinek ısırığı ve kaşıntısı olan bölgeye 10 dakikalık soğuk kompres uygulamak gerekmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Diş Macunu
Sivrisinek sokmalarında ve bunun sonucunda oluşan kızarıklıkları, şişlikleri ve kaşıntıları gidermek için ise ısırmaların olduğu bölgeye bir parça diş macununun ince bir tabaka halinde sürülmesi yeterli olmaktadır. Bir müddet beklendikten sonra ise bölge ılık su ile iyicene yıkanmalıdır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Limon Kolonyası
Sivrisinek ısırmaları için uygulanan en eski yöntemlerden birisi de, limon kolonyası olmaktadır. Limon kolonyası sivrisinek ısırmaları sonucunda ortaya çıkan şişliklerin ve kızarıklıkların kısa sürede giderilmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda limon kolonyası sivrisinek ısırığından sonra oluşabilecek olan mikrobik durumlara da iyi gelmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Nane ve Limon
Sinek ısırığında en çok kullanılan yöntemlerden birisi de, nane ve limon karışımı olmaktadır. Bunun içinse ilk olarak bir bardağın içerisine bir kaç parça nane yaprağı konularak, üzerine bir limonun suyu sıkılmaktadır. Daha sonra ise bu karışım sivrisinek ısırıklarının olduğu bölgeye sürülmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Tuzlu Su
Sivrisinek ısırığına karşı tuzlu su yöntemi ile ısırıkların ve kaşıntıların geçmesi kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bir çay suyun içerisine, bir tatlı kaşığı tuz eklenerek iyicene karıştırıldıktan sonra sivrisineklerin ısırdığı bölgelere sürülmesi gerekmektedir. Tuzlu su aynı zamanda mikropların ölmesini sağlamakta ve sivrisinek ısırığından sonra ortaya çıkan kaşıntıların da giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Fesleğen
Sivrisinek ısırmalarında en iyi ve doğal olan yöntemlerden birisi de, fesleğen kullanmak olmaktadır. Bunun için ise fesleğen yapraklarının iyicene ezilerek, sivrisineklerin ısırdığı bölgelere ince bir tabaka halinde sürülmesi lazımdır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Çay Poşetleri
Çay poşetleri kullanıldıktan sonra buzlukta saklanarak, sivrisinek ısırığına karşı kullanılabilmektedir. Sivrisinek ısırmalarından sonra bu çay poşetleri, kaşıntıların olduğu bölgelerin üzerine konularak, kısa sürede kaşıntıların, kızarıklıkların ve şişliklerin geçmesi sağlanabilmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Bal
Sivrisinek ısırığında bal kullanımı ise en eski yöntemlerden birisi olup, antibakteriyel özelliği sayesinde bal, sivrisinek ısırığı sonrasında ortaya çıkan kaşıntıların da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Sivrisinek ısırığı ve kaşıntılarının geçmesi için ise sivrisinek ısırmalarından sonra ortaya çıkan kaşıntıların ve şişkinliklerin üzerine balın ince bir tabaka halinde sürülmesi lazımdır. Beş dakika kadar beklendikten sonra ise bölgenin ılık suyla yıkanması yeterli olmaktadır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Hindistan Cevizi
Sivrisinek ısırıklarına karşı hindistan cevizi yağı ve sarımsakta çok iyi gelmektedir. Bir parça sarımsak ezildikten sonra hindistan cevizi yağı ile karıştırılmalıdır. Daha sonra ise ısırmalardan sonra oluşan kaşıntılı bölgelere bu karışım tatbik edilmelidir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Aloe Vera
Evlerden yetişebilen ve saksı bitkilerinden birisi olan aloe vera ile de sivrisinek ısırmalarından sonra ortaya çıkan kaşıntılar, kızarıklıklar ve şişlikler kısa sürede geçmektedir. Bunun içinse bir parça aloe vera yaprağı koparılarak, içinden çıkan doğal jel sivrisineğin ısırdığı bölgelere ince bir tabaka olarak sürülmelidir.
Türkiye’de artışı 40 katı bulan COVID-19 vakaları konusunda bir değerlendirme yapan Solunum Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, “sonbahar” uyarısı yaptı. Kömürcüoğlu, “Yeni varyantlarda ağır vakalar görmeye başladık. Sonbahar ve kışa doğru vakaların çok yükselmemesi için hatırlatma dozları mRNA aşılarıyla tamamlanmalı, maske-mesafe önlemlerine azami dikkat edilmeli”...
Omicron’un varyantlarına karşı yeni aşı Ekim ayında!BioNTech’den covid-19 aşısı için güncellemeye dair resmi açıklama firmanın web sayfasına yansıdı! BioNTech veröffentlicht Ergebnisse des zweiten Quartals 2022 und Informationen zur Geschäftsentwicklung “İki Varyanta Uyarlanmış Bivalent COVID-19 Aşısının Potansiyel Lansmanı için Hazırlıklar Sürüyor; ABD Gıda ve İlaç Dairesi (“FDA”), Avrupa İlaç Ajansı (“EMA”)...
“Nasır nasıl geçer” sorusuna tam cevap verebilmek için öncelikle nasırın ne olduğuna bakmak gerekiyor. Günlük koşuşturma içerisinde ayak ve el bakımını önemsememekten kaynaklı olarak nasır sorunuyla karşılaşmak mümkündür. Ayakların baskıya maruz kalan yüzeylerinde nasır oluşmaktadır. Baskıya maruz kalan yüzeyler kendi koruma altına alabilmek için üstte yer alan derinin kalınlaşmasına...
Ankara’da düzenlenen 8. Aşı Sempozyumu’nda Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, Prof. Dr. Selim Badur ve Prof. Dr. Nuran Salman; aşılamanın önemini anlattı. Toplantıda, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıklamasına göre 2019 yılında toplumu bekleyen en büyük 10 tehlikenin başında aşı kararsızlığının geldiği belirtilirken1, Prof. Ceyhan aşı sayesinde Türkiye’de her yıl 14 bin 296...
Bilindiği gibi organ nakli günümüzde ortaya çıkmış yeni meselelerdendir. Bu hususta Türkiye’nin de resmen üye olduğu İslâm Fıkıh Akademisi’nin 6 – 11 Şubat 1988 günlerinde Suudî Arabistan’ın Cidde* kentinde aldığı bir karar vardır. Kararda yer alan hükümler, günümüzde İslâm ulemasının genel kanaati mahiyetindedir. Gerekçesine yer vermeden kararı buraya alıyorum. Aynı...
Sinir sisteminin hasar görmesi sonucunda oluşan uzun süreli ağrıya “nöropatik ağrı” adı verilir. Nöropatik ağrı, değişik ve rahatsız edici duyularla karakterizedir. Hastalar; yanma, batma, karıncalanma, donma hissedebilir. Hastalar, ağrıyı bir şey saplanır ya da elektrik çarpar gibi olan ağrılar olarak tanımlarlar. Ağrılar, sürekli veya tekrarlayıcı olabilir. Bazen ağrılar günlerce sürer,...