sağlık haberleri covid koronavirüs atama sağlık personeli alternatif tıp sendika haberleri anne ve çocuk hastalıklar sağlık turizmi sağlık hukuku biyoteknoloji ilaç ve patent
DOLAR
34,7784
EURO
36,7823
ALTIN
2.946,32
BIST
10.081,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
10°C
Ankara
10°C
Hafif Yağmurlu
Pazar Az Bulutlu
14°C
Pazartesi Parçalı Bulutlu
14°C
Salı Az Bulutlu
11°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
8°C
Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu (TİHEK), Yükseköğretim Kurumları Sınavı’nda (YKS) engelli adaylara verilen ek puan için aranan kriterlerin nesnel koşullara bağlanmadığı gerekçesiyle, ÖSYM’ye idari para cezası verildi. TİHEK’in kararına göre, yüzde 40 görme engelli S.K, 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapılan YKS’de ÖSYM’nin engelli ek puanı uygulamasından yararlanmak istedi. Talebi...
18/06/2024 12:54
Özel sağlık kuruluşlarında görev yapan hekimlerin birden fazla yerde çalışma kuralları yeniden düzenlendi. Ayakta teşhis ve tedavi yapılan özel sağlık kuruluşlarının tesis, hizmet ve personel standartlarını yükseltmek amacıyla hazırlanan “Ayakta Teşhis ve Tedavi Yapılan Özel Sağlık Kuruluşları Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik”, bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak, yürürlüğe girdi. Yönetmelik...
02/10/2019 07:21
Nev Sağlık Grubu’ndan Bursa’ya bir yatırım daha Nev FSM Bursa’da resmen hizmete açıldı. Sağlık sektöründe Bursa’yı ve ülkemizi daha da ileriye taşıma noktasında sorumluluk alan Nev Sağlık Grubu, sağlık alanındaki yatırımları ile hızla büyümeye ve gelişmeye devam ediyor.  Nev Sağlık Grubu, hastaneler grubu bünyesindeki Bursa’da yer alan 3. sağlık merkezi...
25/11/2022 14:14
Ellerinizdeki istemsiz titremeler vücudunuzu ele geçirebilir .İstemsiz ve ritmik sallanmaya neden olan Esansiyel Tremor, tedavi edilmediğinde gündelik yaşamı olumsuz etkilemeye başlar. Ellerinizin hafif hafif titremeye başladığını ve daha sonra artış göstererek devam ettiğini mi fark ettiniz? Elleriniz kimi zaman hiç titremezken, kimi zaman size yazı bile yazdırmıyor mu? Ellerde gerçekleşen...
24/04/2021 20:14

Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

Boyun Fıtığına Ne İyi Gelir?

Ortalarından omuriliğin geçtiği ve omur adı verilen 33 kemikten meydana gelen omurga, vücudun dik durmasını sağlamaktadır. Omurların birbirlerine bağlanmasını sağlayan bir adet yumuşak disk ve iki adet yüzeysel eklemdir. Bir omuru diğerine bağlayan en önemli yapı olarak disk, güçlü bağ dokusundan oluşmuştur. Disk içerisinde ise kıkırdak bir doku bulunmaktadır. Travma, kaza, zorlama ya da ters hareketler nedeniyle oluşan boyun fıtığı, diskin merkezini su içeriğini kaybetmesine ve diskin yastıklama görevinde sorunlar çıkmasına neden olmaktadır. Pek çok insanda bulunan boyun fıtığı, uygun tedaviler ile iyileşebilmektedir. Peki ama boyun fıtığı nedenleri ve belirtileri nelerdir?

Boyun Fıtığı Nedenleri

Boyun fıtığının meydana gelmesine neden olan pek çok faktör bulunmaktadır. Bu nedenlerden bazılarını genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:

  • Zorlanmalar
  • Travmalar
  • 20-40 yaşları arasında vücudun çok fazla zorlanması
  • Ters hareket yapma
  • Ağır yük kaldırma
  • Yüksekten düşme
  • Trafik kazaları
  • Duruş bozukluğu
  • Masa ya da bilgisayar başında uzun süre çalışmak

Bu ve bunun gibi hususlar boyun fıtığına neden olabilmektedir. Özellikle son yıllarda pek çok insanın masa başı işte çalıştığı ve bu durumun ise boyun fıtığına neden olduğu bilinmektedir. Kişinin boyun fıtığını anlayabilmesi adına çeşitli belirtiler bulunmaktadır. Peki boyun fıtığı belirtileri nelerdir?

boyun fıtığına ne iyi gelir

Boyun Fıtığı Belirtileri

Boyun ağrısı, boyun fıtığının ön plana çıkan belirtilerinden bir tanesidir. Pek çok kişi, boyun fıtığı kapsamında boyun ağrısı yaşamakta ve bu ağrı kişilerin yaşam kalitelerini azaltmaktadır. Boyun ağrısı dışında boyun fıtığı belirtileri genel olarak aşağıdaki gibi sıralanabilmektedir:

  • Duyu kaybı
  • Sırt, kol ve omuzlarda ağrı
  • Reflekslerde zayıflama meydana gelmesi
  • El becerilerinde azalma oluşması
  • Kol ve el kaslarında güç kaybı
  • Kol ve parmaklarda uyuşmalar ve karıncalanma
  • Kolda incelme

Bu belirtiler, kişinin boyun fıtığına sahip olduğunu ifade edebilmektedir. Kişilerin bu belirtilerden bir ya da birkaçına sahip olması durumunda doktora görünmesi ve doktor tarafından önerilen tedavi yöntemlerine bağlı kalması gerekmektedir.

Boyun Fıtığına İyi Gelen Bitkisel Çözümler

Kırkkilit otunun pek çok faydasının olduğuna çeşitli açıklamalar bulunmaktadır. Aktarlardan temin edilebilen bu ot ile yapılan kür sayesinde boyun fıtığının bitkisel bir şekilde tedavi edildiği ifade edilmektedir. Boyun fıtığına iyi gelen ilaçlar kapsamında yer alan bitkisel kür, aslında ilaçtan öte bitkisel bir tedavi yöntemidir. Kür yapımı için gerekli olan malzemeler ise şu şekildedir:

  • 1 yemek kaşığı kırkkilit otu
  • 1 bardak sıcak su

Yukarıdaki malzemeler ile yapılan kürün boyun fıtığına iyi geldiği söylense de mutlaka doktora görünmek gerekmektedir.

Boyun Fıtığı için İyi Gelen Çözümler Nelerdir?

Boyun fıtığına ne iyi gelir evde için aşağıdaki uygulamalar yapılabilmektedir:

  • Düzenli bir şekilde el, kol ve sırta masaj uygulaması
  • Stres tedavisi
  • Boyun fıtığı yastığı
  • Farklı stillerde yüzmek
  • Magnezyum içeren besinlerin tüketilmesi
  • Boyun fıtığına sebep olan çalışma koşullarından uzak durmak

Bu yöntemler, boyun fıtığı için evde uygulanabilecek basit tedavilerdir. Fakat daha sağlıklı sonuçlara ulaşılabilmesi adına doktora görünmek ve doktor tarafından uygun görülen tedavi yöntemlerinden yararlanmak çok önemlidir. Gerekli muayene sonrasında doktor, kişi için en uygun tedavi yöntemine dair detaylı bir şekilde bilgi verecektir.

Boyun Fıtığı Tanı Yöntemleri Nelerdir?

Boyun fıtığı belirtilerine sahip olan kişilerin doktora görünmesi sonrasında tedavi uygulanabilmesi bağlamında hastaya boyun fıtığı tanısının konulması gerekmektedir. Hekim tarafından yapılan müdahale ile birlikte ağrının cinsi ve yeri tespit edilmeye çalışılır. Bunun yanı sıra boyun fıtığının diğer belirtilerinin hastada bulunup bulunmadığı da belirlenir.

Doktor muayenesi sonrasında kesin tanının konulabilmesi adına röntgen filmi, bilgisayarlı tomografi ve MR yöntemi kullanılabilmektedir. Bu yöntemler sonrasında hastaya boyun fıtığı tanısı konulursa eğer hasta uygun bir şekilde tedavi edilmektedir.

Boyun Fıtığı Tedavi Yöntemleri

  • Boyun fıtığı tedavi yöntemlerini genel olarak aşağıdaki gibi sıralamak mümkündür:
  • Boyun fıtığında germe ve çekme yöntemi
  • Boyun fıtığında cerrahi olmayan tedavi yöntemleri
  • Boyun fıtığında ilaç tedavisi
  • Boyun fıtığı tedavisinde spinal enjeksiyon yöntemi
  • Boyun fıtığı ameliyatı

Bu tedaviler, boyun fıtığının derecesine göre doktor tarafından belirlenmektedir. Hastanın doktorun önerdiği tedavi yöntemleri bağlamında hareket etmesi ve doktor tarafından önerilmeyen yöntemlere başvurmaması gerekmektedir.

 Bize soru sormak için tıklayınız 

Bizi sosyal medya üzerinden takip etmek için lütfen tıklayınız 

Sosyal Medyada Paylaşın
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.