Başlıklar
Özel Hastane Ücretleri Ne Kadar? SGK Özel Hastane Ücretini Karşılar mı? Özellikle yaşanan Pandemi sürecine bağlı olarak, özel hastanelere gidiş taleplerinden de büyük bir artış olduğu görülmektedir. Bu nedenle pek çok insan özel hastanelerde ki ücretleri merak edip, bu konuda araştırmalar yapmaktadır. Özel hastanelerdeki muayene ve tahlil ücretleri genel olarak aynı olsa da, yaşanan sağlık sorunlarına bağlı olarak bazı durumlarda bu ücretler değişebilmektedir.
Özel hastanelerin muayene ücretleri gidilen hastaneye ve gidilen bölüme bağlı olarak farklılıklar gösterebilmektedir. 2021 yılı itibari ile özel hastanelerde ki muayene ücretleri ortalama olarak şu şekilde olmaktadır;
Özel Hastane Tahlil Ücretleri Ne Kadardır?
İdrar Tahlili: 50 TL ile 100 TL arasında
Kan Tahlili: 50 TL ile 200 TL arasında
EKG çekimi: 100 TL ile 150 TL arasında
Göğüs Filmi: 50 TL ile 100 TL arasında
MR ya da Ultrason Çekimleri: 300 TL ile 700 TL arasında
Tüm tahliller: 400 TL ile 500 TL arasındadır.
Özel hastane yatak ücretleri gidilen hastaneye, yapılacak olan operasyonlara ve tetkiklere göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda özel hastane yatak ücretleri haftalık, günlük, gecelik ya da aylık olarak da değişikliklere uğrayabilmektedir. Genel olarak her özel hastanenin oda ve yatak tutarları hastanesine göre değişmektedir. Devlet hastanelerinde ise oda ve yatak ücreti olarak herhangi bir ücret talep edilmemektedir.
Özel Hastane Doktor Ücretleri Ne Kadardır?
Özel hastanelerde doktorların uzmanlık dallarına göre fiyat farklılıkları olabilmektedir. Buna göre özel hastane doktor ücretleri şunlardır;
Uzman Doktor: 200 TL ile 250 TL arasında
Doçent Doktor: 250 TL ile 400 TL arasında
Profesör: 400 TL ile 500 TL arasında olmaktadır.
Özel hastaneler; Sosyal Güvenlik Kurumu Sağlık Uygulama Tebliği’ne göre muayene ve tedavi tutarlarını ayarlamaktadırlar. Bu tebliğe göre özel hastaneler en fazla yüzde 200 oranında ücret talebinde bulunabilmektedir. Bu yüzde 200 oran en yüksek rakam olup, her özel hastane buna bağlı olarak daha düşük oranlarda da ücrette alabilmektedir.
SGK’lı olan bir hastanın özel bir hastaneye gitmesi durumunda verilen ücretin bir kısmını SGK karşılamaktadır. Buna göre özel bir hastaneye giden SGK’lı hastanın 100 TL ödemesi durumunda, 34 TL’sini SGK karşılarken, 66 TL’yi hasta ödemiş olmaktadır.
Aynı zamanda özel hastanelerde tedavi olmak isteyen SGK’lı hastalar, bütün bunların dışında ek olarak katılım payı adı altında, 15 TL’lik bir ödeme de yapmak zorundadırlar.
Özel hastanelerin, hastaların yararlandığı bazı acil sağlık hizmetlerinden ilave ücret alması yasak olup, bu gibi fazla ücret alınma durumlarında Aile, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı il müdürlüklerine ya da 170 numaralı telefon hattına, bu özel hastaneler şikâyet edilebilmektedir. Buna bağlı olarak özel hastanelerin ilave ücret alması yasak olan acil sağlık hizmetleri şunlardır;
Bizimle iletişime geçmek için lütfen tıklayınız
Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmek için lütfen tıklayınız
Bu makaleyi paylaşarak daha çok kişinin faydalanmasını sağlayabilirsiniz.
İyi günler benim 35 günlük bebeğimi öksürme hapşırma ve buna bağlı olarak solunum sıkıntısından dolayı özel bir hastaneye götürdük, doktor muayenesi sonrası bronşit başlangıcı olması dolayısıyla iğne, hava verme ve burun spreyi olarak tedaviye başladık, ayrıca yapılan PRS testi ( genelde çocukları zatürre yapan virüs) pozitif çıktı. tedavinin 4. Gününde hastalığın ilerlemesi sebebiyle tedavinin hastanede yapılması gerektiği ve kövezde olacağı söylendi. Buna bağlı olarak yaklaşık 7 gün kalacağı gecelik normalde yatış ücreti 600 TL olacağını (diğer yapılacak olan uygulamalar tahlil serum iğne vs. Hariç 600 tl) köveze konacağı için gecelik 1000 TL ücret olacağı ( yine diğer işlemler tahlil serum hava verme kan tahlili vs hariç 1000tl) olacağı söylendi.
Şimdi benim öğrenmek istediğim benden istenen bu ek ücretleri SSK dan talep edebilir miyim, bu kadar istemeleri normalmi. Benim izlemem gereken yol nedir?