sağlık haberleri
covid
koronavirüs
atama
sağlık personeli
alternatif tıp
sendika haberleri
anne ve çocuk
hastalıklar
sağlık turizmi
sağlık hukuku
biyoteknoloji
ilaç ve patent
sağlık haberleri
covid
koronavirüs
atama
sağlık personeli
alternatif tıp
sendika haberleri
anne ve çocuk
hastalıklar
sağlık turizmi
sağlık hukuku
biyoteknoloji
ilaç ve patent
Yurtdışında tıp fakültesi okumak, her geçen gün daha fazla öğrencinin düşündüğü ve gerçekleştirmek için araştırmalar yaptığı eylemler arasındadır. Bu bağlamda yurtdışında okumak için ne yapmalıyım sorusu yöneltilmektedir. Yurtdışında üniversite eğitimi almak istiyorsanız, bu noktada hangi ülkede okumak istediğinize bağlı olarak şartlar daha farklı olacaktır. Çoğu ülkede üniversiteye geçiş yöntemi Türkiye’ye...
Türkiye’de artışı 40 katı bulan COVID-19 vakaları konusunda bir değerlendirme yapan Solunum Derneği (TÜSAD) Enfeksiyon Çalışma Grubu Başkanı Doç. Dr. Berna Kömürcüoğlu, “sonbahar” uyarısı yaptı. Kömürcüoğlu, “Yeni varyantlarda ağır vakalar görmeye başladık. Sonbahar ve kışa doğru vakaların çok yükselmemesi için hatırlatma dozları mRNA aşılarıyla tamamlanmalı, maske-mesafe önlemlerine azami dikkat edilmeli”...
Yatak yarası hastanın aynı pozisyonda uzun süre kalması nedeniyle özellikle yatak ile kemik çıkıntıları arasında kalan bölgelerde yüzeysel kan dolaşımı vücut ağırlığının etkisiyle bozulur. Kan dolaşımının bozulması ile birlikte çevreden kaynaklanan fiziksel, mekanik ve bazı kimyasal faktörler nedeniyle doku hücreleri beslenemez. Oksijensiz kalan doku harabiyete uğrar ve ülser meydana gelir....
Diz ağrısına ne iyi gelir? Sorusu çocuk, genç ve yaşlı olan birçok kişinin ortak problemidir. Dizim bükülünce acıyor ya da dizlerim sızlıyor ne yapmalıyım? Diyorsanız, bu içeriğimizde yanıt bulabilirsiniz! Diz ağrısı insanların günlük hayat kalitelerini oldukça düşüren ve yürümeyi zorlaştıran bir ağrıdır. Bu sebeple çoğunlukla insanlar bu ağrılarla baş etmek...
Sivrisinek ısırığı kaşıntısı nasıl geçer? konusu, özellikle yaz aylarında pek çok kişinin en çok araştırdığı konulardan birisi olmaktadır. Yaz aylarında sivrisinek ısırmaları ve bunun sonucunda gelen kaşıntılar her insan için can sıkıcı bir durum olmaktadır. Sivrisinek ısırıklarını ve kaşıntılarını gidermek içinse doğal olan yöntemler ya da bir takım tıbbi olan ilaçlar kullanılabilmektedir.
Sivrisinek Isırığı Kaşıntısı Nasıl Geçer?
Yaz aylarının en rahatsızlık verici sorunlarından birisi olan sivrisinek ısırığı ve kaşıntıları dişi olan sivrisineklerin üremek için kana ihtiyaç duyması neticesinde ortaya çıkmaktadır. Dişi sivrisineklerin beslenme yolları bitkilerin ya da çiçeklerin sudan oluşan özleri olsa da, üreme zamanın da olan dişi sivrisinekler kana da ihtiyaç duymaktadır.
Sivrisinek Isırığı Nedir?
Sivrisinek ısırmaları sonucunda ortaya çıkan kaşıntılar, kişilerin bünyelerine de bağlı olarak en fazla 1 gün sürmektedir. Bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin ise bu sivrisinek kaşıntı durumları özellikle çocuklarda kızarıklık, şişlik olarak kalmaktadır. Sivrisinek kaşıntıları eczanelerde satılan ve cilt üzerine tatbik edilen kremler ya da kaşıntıya iyi gelen merhemlerle giderilebilmektedir.
Bunun haricinde sivrisinek ısırmalarından sonra oluşan kaşıntıları, kızarıklıkları ve şişlikleri gidermek için bir takım doğal ve bitkisel yöntemlerde tatbik edilebilmektedir. Sivrisinek ısırmaları alerjik olan bünyelerde ise daha ciddi sorunların ortaya çıkmasına sebebiyet verebilmektedir. Aynı zamanda sivrisinek ısırıkları Batı Nil ateşi ve sıtma gibi bir takım hastalıklara da neden olabilmektedir.
Bu gibi durumlarda ve uzun süren sivrisinek ısırığı rahatsızlıklarında, mutlaka bir doktora gidilmesi gerekmektedir. Sivrisineklerin ısırdığı anda tükürüklerinde yer alan 30 farklı protein çeşidi ise alerjik bünyelere sahip olan bünyelerde daha ciddi sorunlara neden olmaktadır. Alerji hastalığına sahip olan kişilerde ise sivrisinek ısırması sonucunda 10 mm’den büyük kızartılar ve şişlikler, buna bağlı olarak şiddetli kaşıntılar ortaya çıkmaktadır.
Sivrisinek Isırığına ve Kaşıntısına Ne İyi Gelir?
Sivrisinek ısırığı sonucunda ortaya çıkan kaşıntılar için tıbbi olan kremler ve merhemler kullanılabildiği gibi, pek çok doğal yöntemle de bu rahatsızlıklar geçebilmektedir. Buna bağlı olarak sivrisinek ısırığına ve kaşıntısına iyi gelen yöntemler ise şu şekilde sıralanmaktadır;
Sivrisinek Isırığına Karşı Soğuk Kompres
Sivrisinek Isırığına Karşı Diş Macunu
Sivrisinek Isırığına Karşı Limon Kolonyası
Sivrisinek Isırığına Karşı Nane ve Limon
Sivrisinek Isırığına Karşı Tuzlu Su
Sivrisinek Isırığına Karşı Fesleğen
Sivrisinek Isırığına Karşı Çay Poşetleri
Sivrisinek Isırığına Karşı Bal
Sivrisinek Isırığına Karşı Hindistan Cevizi
Sivrisinek Isırığına Karşı Aloe Vera
Sivrisinek Isırığına Karşı Soğuk Kompres
Sivrisinek ısırığı ve kaşıntısını giderme yöntemiolarak en iyi çarelerden birisi de, kaşıntılı olan bölgelere soğuk kompres uygulamak olmaktadır. Bunun için buz torbası ile sivrisinek ısırığı ve kaşıntısı olan bölgeye 10 dakikalık soğuk kompres uygulamak gerekmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Diş Macunu
Sivrisinek sokmalarında ve bunun sonucunda oluşan kızarıklıkları, şişlikleri ve kaşıntıları gidermek için ise ısırmaların olduğu bölgeye bir parça diş macununun ince bir tabaka halinde sürülmesi yeterli olmaktadır. Bir müddet beklendikten sonra ise bölge ılık su ile iyicene yıkanmalıdır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Limon Kolonyası
Sivrisinek ısırmaları için uygulanan en eski yöntemlerden birisi de, limon kolonyası olmaktadır. Limon kolonyası sivrisinek ısırmaları sonucunda ortaya çıkan şişliklerin ve kızarıklıkların kısa sürede giderilmesine yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda limon kolonyası sivrisinek ısırığından sonra oluşabilecek olan mikrobik durumlara da iyi gelmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Nane ve Limon
Sinek ısırığında en çok kullanılan yöntemlerden birisi de, nane ve limon karışımı olmaktadır. Bunun içinse ilk olarak bir bardağın içerisine bir kaç parça nane yaprağı konularak, üzerine bir limonun suyu sıkılmaktadır. Daha sonra ise bu karışım sivrisinek ısırıklarının olduğu bölgeye sürülmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Tuzlu Su
Sivrisinek ısırığına karşı tuzlu su yöntemi ile ısırıkların ve kaşıntıların geçmesi kolaylıkla sağlanabilmektedir. Bir çay suyun içerisine, bir tatlı kaşığı tuz eklenerek iyicene karıştırıldıktan sonra sivrisineklerin ısırdığı bölgelere sürülmesi gerekmektedir. Tuzlu su aynı zamanda mikropların ölmesini sağlamakta ve sivrisinek ısırığından sonra ortaya çıkan kaşıntıların da giderilmesine yardımcı olmaktadır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Fesleğen
Sivrisinek ısırmalarında en iyi ve doğal olan yöntemlerden birisi de, fesleğen kullanmak olmaktadır. Bunun için ise fesleğen yapraklarının iyicene ezilerek, sivrisineklerin ısırdığı bölgelere ince bir tabaka halinde sürülmesi lazımdır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Çay Poşetleri
Çay poşetleri kullanıldıktan sonra buzlukta saklanarak, sivrisinek ısırığına karşı kullanılabilmektedir. Sivrisinek ısırmalarından sonra bu çay poşetleri, kaşıntıların olduğu bölgelerin üzerine konularak, kısa sürede kaşıntıların, kızarıklıkların ve şişliklerin geçmesi sağlanabilmektedir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Bal
Sivrisinek ısırığında bal kullanımı ise en eski yöntemlerden birisi olup, antibakteriyel özelliği sayesinde bal, sivrisinek ısırığı sonrasında ortaya çıkan kaşıntıların da kısa sürede geçmesini sağlamaktadır. Sivrisinek ısırığı ve kaşıntılarının geçmesi için ise sivrisinek ısırmalarından sonra ortaya çıkan kaşıntıların ve şişkinliklerin üzerine balın ince bir tabaka halinde sürülmesi lazımdır. Beş dakika kadar beklendikten sonra ise bölgenin ılık suyla yıkanması yeterli olmaktadır.
Sivrisinek Isırığına Karşı Hindistan Cevizi
Sivrisinek ısırıklarına karşı hindistan cevizi yağı ve sarımsakta çok iyi gelmektedir. Bir parça sarımsak ezildikten sonra hindistan cevizi yağı ile karıştırılmalıdır. Daha sonra ise ısırmalardan sonra oluşan kaşıntılı bölgelere bu karışım tatbik edilmelidir.
Sivrisinek Isırığına Karşı Aloe Vera
Evlerden yetişebilen ve saksı bitkilerinden birisi olan aloe vera ile de sivrisinek ısırmalarından sonra ortaya çıkan kaşıntılar, kızarıklıklar ve şişlikler kısa sürede geçmektedir. Bunun içinse bir parça aloe vera yaprağı koparılarak, içinden çıkan doğal jel sivrisineğin ısırdığı bölgelere ince bir tabaka olarak sürülmelidir.
Ateş neden yükselir diye sorulduğunda, bunun birçok sebebinin bulunduğunu belirtebiliriz. Ateş, genellikle, birçok hastalığın belirtisi şeklinde de çıkabilmektedir. Ateşin yükselişi; bakteriler ya da virüsler aracılığıyla olduğu gibi, hipotalamusu etkileyen ve bağışıklık sistemini düşüren bir durumdur. Eğer, vücut ısınız yükselmeye başladıysa, bu mutlaka kötü bir durumun habercisi şeklinde değerlendirilebilir. Ateş, koltukaltından...
Amgen Türkiye’nin bilim tutkunu gençlerin fikirlerini ödüllendirdiği “IamGenius” için başvurular başladı Amgen Türkiye’nin bilim tutkunu gençlerin yaratıcı fikirlerini ödüllendirdiği IamGenius Biyoteknolojik Fikirler Yarışması bu yıl üçüncü kez düzenleniyor. “Sağlığın Geleceği: Biyoteknoloji” teması ile gerçekleştirilecek yarışma için başvurular 14 Nisan’da başlıyor. Amgen Türkiye’nin; bilimi ve biyoteknolojiyi sevdirmek, gençlerin bilim alanındaki potansiyellerini ortaya çıkarmalarına...
Kulaklarımız güçlü bir kendi kendini temizleme mekanizmasına sahiptir. Kulak kanalının derinliklerinde, serum bezleri yağ, kolesterol ve kolesterol esterleri salgılar kulak kiri olarak adlandırılır. Bu, alt çene hareket ettiğinde (örneğin çiğneme veya konuşma sırasında) işitsel kanaldan dış kulağa doğru yavaşça hareket eden viskoz, yapışkan bir maddedir. Bu viskoz salgı kir parçacıklarını, yabancı cisimleri ve ölü deri hücrelerini...
İlaç kurunda Avro değeri yüzde 36,77 arttırıldı . Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Kararda Değişiklik Yapılması Hakkında Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Karar ile beşeri tıbbi ürünlerin fiyatlandırılmasında avro kurunda yüzde 36,77’lik artış yapıldı. avro kuru Bizimle iletişime geçmek için TIKLAYINIZ Bizi sosyal medya hesaplarımız üzerinden takip etmek...
“Nasır nasıl geçer” sorusuna tam cevap verebilmek için öncelikle nasırın ne olduğuna bakmak gerekiyor. Günlük koşuşturma içerisinde ayak ve el bakımını önemsememekten kaynaklı olarak nasır sorunuyla karşılaşmak mümkündür. Ayakların baskıya maruz kalan yüzeylerinde nasır oluşmaktadır. Baskıya maruz kalan yüzeyler kendi koruma altına alabilmek için üstte yer alan derinin kalınlaşmasına...
Gündem Sağlık : Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Sultangazi Gaziosmanpaşa’da özel bir tıp merkezinde bir doktorun başından geçen skandal bir iddiayı sosyal medya paylaşımıyla gündeme getirerek, “Bu bir suç duyurusudur. Cumhuriyet savcılarını ve Sağlık Bakanını göreve çağırıyorum” ifadelerini kullandı İŞTE O İDDİA Ümit Özdağ’ın gündeme getirdiği skandal iddia şöyle: – Ben doktor X. Estetik plastik...